Ξέρετε τι τα κάνανε τα ξερά τα ψωμιά;  Κάτσε, να σας πω κάποια φαγητά.  Τα βράδια αλλά και πολλές φορές, υπήρχαν κάποια φαγητά που σήμερα δεν τα κάνουν. Δηλαδή, τα ξεροκόμματα, τα ξερά ψωμιά, βράζανε νερό σε μία κατσαρόλα, βάζανε λάδι, αλατάκι και αφού έβραζε το νερό, ρίχνανε τα ξερά ψωμιά.  Και βράζανε, γινότανε χυλός, βράζανε   και μετά στο πιάτο τρίβανε και μυζήθρα και το τρώγανε.  Ήταν ένα φαγητό.  Το λέγανε «πανάδα». Οι «ρατστές», επίσης. Βάζανε λάδι και νεράκι και αλεύρι στο τηγάνι.